top of page

Abhyanga Massage Opleiding

Welkom in onze School voor Ayurveda cursussen & beroepsopleidingen,

gebaseerd op het onderricht van Shri Harish Johari.

Ben je geïnteresseerd door massage en lichaamswerk? Volg onze erkende Massage Opleidingen tot

Ayurvedisch Welzijns-Masseur en leer de technieken van een Abhyanga Massage.

Meld je hier aan voor ons online infomoment (Zoom) op woensdag 31 juli '24 om 20u.

Maak kennis met de docent, bekijk de lesinhoud en vuur al je vragen af! Tot dan!

Meld je aan via ayurvedaopleiding@gmail.com of 0486/14.17.40 (WhatsApp)

Alles wat je moet weten over de Ayurvedische Abhyanga Massage

Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskunde, biedt een scala aan holistische benaderingen voor het bevorderen van gezondheid en welzijn, waaronder de bekende Abhyanga massage. 

Wat is Abhyanga Massage?

Voordelen van Abhyanga Massage

Hoe kan ik een Abhyanga Massage ervaren?

Opleidingmodule Abhyanga Massage & Ayurvedisch Welzijns-Masseur

Opportuniteiten

Praktijkgericht

Professioneel

Ervaren docenten

Abhyanga is een traditionele Ayurvedische massagevorm die bekend staat om zijn diep ontspannende en genezende eigenschappen. Het woord "Abhyanga" komt uit het Sanskriet en betekent "olie-insmering". Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van warme, geneeskrachtige oliën die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de individuele behoeften en dosha's (Vata, Pitta, Kapha) van de persoon.

 • Stressverlichting: Abhyanga massage helpt stress te verminderen door diep in te werken op spieren en zenuwen, waardoor het zenuwstelsel kalmeert en ontspant.

 • Verbeterde circulatie: De stimulerende bewegingen van Abhyanga verbeteren de bloedcirculatie, wat kan leiden tot een betere zuurstof- en voedingsstoffenvoorziening aan de cellen en weefsels.

 • Ontgifting: Door het stimuleren van het lymfestelsel helpt Abhyanga massage het lichaam bij het afvoeren van toxines en afvalstoffen, waardoor de algehele gezondheid wordt bevorderd.

 • Huidverzorging: De oliën die tijdens de massage worden gebruikt, voeden en hydrateren de huid diep, waardoor deze zacht, soepel en stralend wordt.

 • Balans van dosha's: Abhyanga massage helpt bij het balanceren van de dosha's en het herstellen van harmonie in het lichaam en geest.

 • Technieken van Abhyanga Massage:

 • Warme oliën: De massage begint met het verwarmen van geneeskrachtige oliën die zijn aangepast aan de behoeften van de persoon en het seizoen.

 • Lange strijkbewegingen: De therapeut gebruikt lange, ritmische strijkbewegingen om de olie gelijkmatig over het lichaam te verdelen en spanning los te maken.

 • Diepe knedingen: Door diepe knedende bewegingen worden spieren ontspannen en worden blokkades in de energiestromen opgeheven.

 • Marma punten: De therapeut kan zich richten op specifieke marma punten, vitale energiepunten in het lichaam, om de energiestroom te stimuleren en blokkades te verwijderen.

 • Ontspanning: Abhyanga massage omvat ook zachte strekkingen en drukpuntenmassage om diepe ontspanning te bevorderen.

Als je geïnteresseerd bent in het ervaren van de genezende kracht van Abhyanga massage, kun je terecht bij gekwalificeerde Ayurvedische therapeuten of wellnesscentra die deze traditionele behandeling aanbieden. Het is belangrijk om te kiezen voor een ervaren therapeut die bekend is met de Ayurvedische principes en technieken van Abhyanga.

Abhyanga massage is niet alleen een behandeling voor het lichaam, maar ook voor de geest en de ziel. Door de diep ontspannende en helende eigenschappen kan deze traditionele Ayurvedische massage helpen om evenwicht, welzijn en harmonie te herstellen in ons drukke moderne leven. Ervaar de rustgevende en verjongende voordelen van Abhyanga massage en geef jezelf de luxe van totale ontspanning en herstel.

Heb je interesse om zelf abhyanga massage aan te bieden? Dan kan dat via onze module abhyanga massage opleiding. Deze maakt deel uit van ons aanbod ayurvedische massage opleiding - jaaropleiding Ayurvedisch Welzijns-masseur.

De module Abhyanga massage opleiding loopt over 3 lesweekends. Nadien kan je je kennis en technieken verder verdiepen en professionaliseren met de vervolgopleidingen rond diepe weefselmassage en andere specifieke abhyanga massages (hoofd- & voetmassage, ...). Samen vormen deze de jaaropleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur.

 

 

 • Deze opleiding biedt het allemaal: massage, lichaamswerk, coaching, zelfkennis, energetisch werk, ... Er is geen voorkennis vereist. Doorheen de opleiding groeit je kennis, maar ook je zelfvertrouwen. Want deze opleiding geeft je naast de theorie ook een flinke portie praktijk. 

 • We geloven in een hands-on approach en dat betekent dat je de theorie het beste leer door deze om te zetten in de praktijk. Tijdens elke lesdag wordt er voldoende tijd besteed aan het leren van de massage-technieken en het oefenen van de massage-flow.

 • Door de praktijkervaring tijdens de lessen, de opgelegde massage-uren en de bijkomende massage-oefendagen zul je de technieken steeds beter beheersen.

 • Bovendien staan de docenten zelf in de praktijk en vullen ze het cursusmateriaal aan met tal van (eigen) praktijkvoorbeelden en handige tips & tricks.

bottom of page