top of page

Ayurveda Opleiding

Opleidingen en bijscholingen rond ayurveda en persoonlijke ontwikkeling

Meld je hier aan voor het online infomoment op woensdag 31 juli '24 om 20u

Geen tijd of ruimte voor een langlopende opleiding? Dan is onze vierdaagse Summerschool - 'Starten met Ayurveda' misschien iets voor jou.

1.png

In deze gecertificeerde basisopleiding tot Ayur-Life Coach maak je kennis met de fundamenten van ayurveda, de levensstijl en voedingsfilosofie. Deze jaaropleiding start ieder jaar in oktober tot juni, maar je kan deze ook opsplitsen in verschillende modules. De eerstvolgende startdatum is voorzien voor oktober 2024. 

Lees hier meer over de jaaropleiding tot Ayur-Life Coach.

Na het eerste basisjaar tot Ayur-Life Coach kan je je verder verdiepen in ayurveda in deze gecertificeerde jaaropleiding tot Ayurvedisch Consulent. Deze opleiding wordt momenteel nog niet ingericht, maar wordt verwacht in het schooljaar '25 - '26.

Lees hier meer over de jaaropleiding tot Ayurvedisch Consulent.

Ayurvedisch Consulent, Ayurveda, Coachingssessie, Life Coach
Welzijnsmasseur, Welzijns-Masseur, Ayurveda, Abhyanga

Deze gecertificeerde jaaropleiding leert je de basistechnieken van verschillende ayurvedische massages. De eerste module massage - abhyanga kan je dit najaar of in het voorjaar van '24 al volgen. Deze jaaropleiding kan je ook verdelen over verschillende afzonderlijke  opleidingsmodules. Lees hier meer over de jaaropleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur

Dit opleidingsjaar bouwt verder op de basiskennis en       -technieken uit de jaaropleiding tot welzijnsmasseur. In deze gecertificeerde jaaropleiding verken je de therapeutische aspecten van ayurvedische massages en verdiep je je in specifieke helende massages.

Deze opleiding wordt op dit moment nog niet ingericht.

Lees hier meer over de jaaropleiding tot Ayurvedisch Helend Masseur.

Ayurveda, Masseur, Stempelmassage, Pinda Sweda, Masseur
Ayurveda, Ayurvedisch Practitioner, Masseur, Ayurveda Massage, Life Coach, Genk

Wanneer je deze vier jaaropleidingen doorlopen hebt én geslaagd bent voor elke opleidingsonderdeel, dan ontvang je het diploma tot Ayurvedisch Practitioner. 

Lees hier meer over de vierjarige opleiding tot Ayurvedisch Practitioner.

Ontdek Ayurveda Opleidingen in België:

Word een Gecertificeerde Ayurvedisch Practitioner

Wil je een diepgaande kennis van Ayurveda verwerven en een erkende Ayurvedisch Practitioner worden? Overweeg dan onze opleidingen tot Ayur-Life Coach, Ayurvedisch Consulent, Ayurvedisch Welzijns-Masseur en Ayurvedisch Helend Masseur, waar je wordt ondergedompeld in de eeuwenoude wijsheid van deze holistische geneeswijze.

Waarom Kiezen voor een Ayurveda Opleiding?

Een Ayurveda opleiding biedt een diepgaand begrip van de principes van Ayurveda, een eeuwenoude geneeskunde uit India die zich richt op het bereiken van balans tussen lichaam, geest en ziel. Deze holistische benadering van gezondheid en welzijn omvat niet alleen fysieke aspecten, maar ook emotionele, mentale en spirituele dimensies.

Verschillende Opleidingsmogelijkheden

Onze school voor Ayurveda biedt verschillende jaaropleidingen en bijscholingen aan, waaruit men volgens interesse kan kiezen en op eigen tempo kan volgen en die samen het diploma tot Ayurvedisch Practitioner omvatten:

  • Opleiding tot Ayurveda Life Coach en Ayurvedisch Voedingscoach (Ayur-Life Coach): Deze opleiding biedt een uitgebreide training in de ayurvedische levensstijl en voedingsfilosofie. Als Ayurveda Life Coach help je mensen hun levensstijl aan te passen volgens de principes van Ayurveda om hun algehele welzijn te verbeteren. Deze opleiding omvat o.a. coachingtechnieken, stressmanagement en zelfzorgpraktijken. Deze opleiding richt zich ook op de rol van voeding in Ayurveda en leert je hoe je voedingsadviezen kunt geven op basis van de individuele constitutie of dosha van mensen (vata, pitta en kapha).

  • Opleiding tot Ayurvedisch Consulent: Na afronding van onze jaaropleiding tot Ayurvedisch Consulent ben je gekwalificeerd om een ayurvedisch plan van aanpak op maat en vervolgvoorstellen op te stellen voor cliënten. Deze opleiding omvat een diepgaande studie van Ayurvedische anatomie, fysiologie en kruidengeneeskunde.

  • Opleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur: In deze jaaropleiding komen verschillende ayurvedische massages aan bod, zoals de abhyanga massage, de mardana massage en de shirodhara massage. In deze opleidingsmodules leer je de verschillende ayurvedische massagetechnieken samenbrengen tot een volledige lichaamsmassage en verschillende varianten op deze basisbehandeling.

  • Opleiding tot Ayurvedisch Helend Masseur: Na het voltooien van de opleiding tot Welzijns-masseur kan je je verdiepen in de kunst van het aanraken en werken met energie binnen de ayurvedische massages. Andere, meer helende, massages worden aangeleerd, zoals de marma massage, de kruidenstempelmassage en zwangerschapsmassage.

  • Ayurvedisch Practitioner Opleiding: Deze opleiding is het sluitstuk van de vier voorgaande jaaropleidingen. Na het behalen van je einddiploma kan je aan de slag als Ayurvedisch Therapeut.

Erkende Ayurveda Opleiding in België

Al onze Ayurveda Opleidingen worden geleid door ervaren docenten met expertise op het gebied van ayurveda en andere disciplines. Bovendien zijn al onze ayurvedische opleidingen geaccrediteerd en erkend door de Belgische Beroepsvereniging voor Therapeuten en Coaches (BBTC).

Professionele mogelijkheden na de Opleiding

Na het afronden van je Ayurveda opleiding zijn er diverse carrièremogelijkheden beschikbaar. Je kunt een eigen praktijk starten als Ayurvedisch Consulent, Ayurvedisch Practitioner of Therapeut, Ayurvedisch Voedingscoach of Life Coach. Daarnaast kun je ook aan de slag gaan in wellness-, gezondheidscentra of yoga-studio's.

Conclusie

Elk van onze opleidingen biedt een unieke kans om een diepgaande kennis van Ayurveda te verwerven en een erkende professional te worden in een groeiende sector van holistische gezondheid en welzijn. Kies voor een erkende opleiding in België en begin vandaag nog aan je reis naar een boeiende en vervullende carrière in Ayurveda.

Onze Ayurveda opleidingen gaan door op onze leslocatie in Genk. In kleine groepen van maximaal 12 cursisten volg je de modules op zaterdag en zondag van 9u30 tot 17u30, één weekend per maand. Je kunt de opleiding afronden per jaar of per module, zodat je het tempo kunt aanpassen aan je persoonlijke situatie.

 

Wil je je kennis verbreden? We bieden ook bijscholingen aan over coaching, voeding, ondernemerschap en meer. Ontdek ons bijscholingsaanbod.

bottom of page