top of page

Ayurveda Opleiding Limburg

Ayurvedisch Practitioner opleiding

Meld je hier aan voor het online infomoment op woensdag 31 juli '24 om 20u.

 

De gecertificeerde vierjarige opleiding tot Ayurvedisch Practitioner omvat het geheel van de vier verschillende jaaropleidingen tot:

 • Ayur-Life Coach,

 • Ayurvedisch Consulent,

 • Welzijnsmasseur en

 • Helend masseur.

 

Wanneer je alle opleidingsmodules doorlopen hebt én geslaagd bent voor alle cases, opdrachten en eindexamens ontvang je het diploma tot Ayurvedisch Practitioner.

Je bepaalt zelf het tempo waarin je de verschillende opleidingsmodules volgt. Je kan een jaaropleiding bijvoorbeeld spreiden over twee of meerdere jaren afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. 

Volgende situaties zijn mogelijk:

Optie 1

 • Ayur-Life Coach (1 jaar)

 • Ayurvedisch Consulent (1 jaar)

 • Welzijnsmasseur (1 jaar)

 • Helend Masseur (1 jaar)

Optie 2: 

 • Ayur-Life Coach (1 jaar)

 • Welzijnsmasseur (1 jaar)

 • Ayurvedisch Consulent (1 jaar)

 • Helend Masseur (1 jaar)

Heb je vragen over een aangepast leerplan, neem dan contact met ons op.

Onze opleiding is erkend door de Belgische Beroepsvereniging Therapeuten en Coaches

Gecertificeerde jaaropleiding tot Ayur-Life Coach

Tijdens deze jaaropleiding maak je kennis met de grondslagen van Ayurveda en verdiep je je in de ayurvdische levensstijl en voedingsfilosofie.

De opleiding omvat 9 lesweekends, verdeeld over 1 lesweekend per maand van oktober tem juni.

De eerstvolgende jaaropleiding start in oktober 2024. De data hiervoor worden bekend gemaakt rond maart 2024.

2

Gecertificeerde tweejarige opleiding tot Ayurvedisch Consulent

Deze vervolgopleiding bouwt verder op de basiskennis uit de opleiding tot Ayur-Life Coach, dat tevens het eerste gemeenschappelijke jaar vormt van de tweejarige opleiding tot Ayurvedisch Consulent. 

Het tweede jaar biedt verdere verdieping aan in ayurveda en haar inzetbaarheid voor fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Naast het preventieve aspect wordt er in dit vervolgjaar ook nadruk gelegd op het curatieve aspect van ayurveda. 

De eerste editie van de tweejarige opleiding tot Ayurvedisch Consulent gaat vanaf oktober 2024 van start. De data hiervoor worden in het voorjaar bekendgemaakt.

3

Gecertificeerde jaaropleiding tot Welzijnsmasseur

In deze jaaropleiding tot Welzijnsmasseur maak je kennis met de verschillende ayurvedische massages en de basishandgrepen zoals frictie, effleurage, petrissage en tapotage. Daarnaast leer je werken in de praktijk met ayurvedische concepten als dosha, guna, prana, agni, en andere. Ook de indicaties en contra-indicaties voor massage worden besproken, evenals de verschillende basisoliën en de specifieke therapeutische oliën. 

Massages die in het eerste jaar aan bod komen zijn abhyanga, shirodhara, ...

De jaaropleiding tot Welzijnsmasseur is onderverdeeld in verschillende opleidingsmodules waarin telkens een specifieke ayurvedische massage wordt onderwezen. Na het volgen van deze opleidingsmodules kan je je kennis verder verdiepen met de tweejarige opleiding tot Helend Masseur waarvan het eerste jaar het gemeenschappelijk jaar tot Welzijnsmasseur is.

De eerstvolgende opleidingsmodule massage Abhyanga gaat door in het voorjaar van 2024.

4

Gecertificeerde tweejarige opleiding tot Helend Masseur

In deze vervolgopleiding tot Helend Masseur bouw je verder op je kennis uit het gemeenschappelijke eerste jaar tot Welzijnsmasseur. Deze verdiepingsopleiding laat je kennis maken met specifieke massagetechnieken zoals het werken met marma-punten (drukpunten), stempels, basti's, propriocepsis en pranayama. ...

Na het volgen van alle opleidingsmodules én het slagen voor het eindexamen ontvang je het diploma tot Helend Masseur.

bottom of page