top of page

Ayurvedische Massage Opleiding

Opleidingen en bijscholingen rond ayurveda, voeding,
coaching en persoonlijke ontwikkeling

Ayurveda Massage Opleiding in Limburg: De Weg naar Holistisch Welzijn

Ben je gepassioneerd door gezondheid en massage? Overweeg dan een Ayurveda massage opleiding in Limburg: Ayurvedisch Welzijns-Masseur of Ayurvedisch Helend Masseur. Dit uitgebreide programma biedt een diepgaande verkenning van de eeuwenoude Ayurvedische massage technieken en principes, waardoor je een gecertificeerde Ayurveda Massage Therapeut kunt worden.

Wat is Ayurveda Massage?

Een Ayurvedische massage is een traditionele massagevorm die voortkomt uit de eeuwenoude Ayurvedische geneeskunde uit India. Deze massage richt zich op het herstellen van balans in het lichaam door middel van verschillende massagetechnieken, die zijn ontworpen om zowel lichamelijke als geestelijke spanning te verlichten.

Tijdens een Ayurvedische massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde olie die zijn gebaseerd is op de individuele constitutie van de persoon, ook wel bekend als de dosha's (Vata, Pitta en Kapha). De oliën hebben vaak therapeutische eigenschappen en worden gekozen om specifieke onevenwichtigheden in het lichaam te behandelen.

De massage omvat een combinatie van langzame en ritmische bewegingen, diepe knedingen, drukpunten en strekkingen. Deze technieken helpen bij het losmaken van spanningen in de spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie, het stimuleren van het lymfestelsel en het bevorderen van ontspanning.

Een Ayurvedische massage gaat verder dan alleen het fysieke aspect en heeft ook invloed op de energetische en spirituele niveaus van het individu. Het is bedoeld om niet alleen het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken, maar ook de geest tot rust te brengen en de algehele balans te herstellen.

Over het algemeen staat een Ayurvedische massage bekend om zijn diepe ontspanning en helende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verlichten van spierpijn en het bevorderen van een gevoel van welzijn en harmonie.

Hoe verloopt een ayurvedische massage?

Een massage begint meestal met een rustige en ontspannende sfeer, waarbij de masseur afstemt op de energie van de persoon en eventuele specifieke zorgen of problemen bespreekt. Vervolgens worden verschillende massage technieken toegepast, waaronder lange strijkbewegingen, kneden, effleurage, frictie, drukpunten en zelfs het gebruik van warme kruidenbundels of stempels. Deze technieken helpen bij het losmaken van spanningen, het verbeteren van de bloedsomloop, het stimuleren van het lymfestelsel en het balanceren van de energiestromen in het lichaam.

Tijdens de massage wordt vaak speciale aandacht besteed aan gebieden van spanning of ongemak, zoals de rug, schouders, nek en benen. De masseur kan ook gebruik maken van zachte strekkingen om de flexibiliteit te verbeteren en de mobiliteit te bevorderen.

Na de massage wordt meestal geadviseerd om voldoende water te drinken om het lichaam te helpen ontgiften en eventuele vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Het is ook aan te raden om na de massage rustig aan te doen en de rest van de dag ontspannen door te brengen om de positieve effecten van de massage te optimaliseren.

Kortom, een Ayurvedische massage is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een diepe reis naar ontspanning, balans en welzijn voor lichaam, geest en ziel.

Voordelen van onze unieke en erkende Ayurvedische Massage Opleiding

Onze massage opleiding in Limburg bied je toegang tot een schat aan kennis en praktische vaardigheden die je in staat stellen om:

 • Diepgaande kennis van Ayurvedische principes: Leer de basisprincipes van Ayurveda en hoe ze worden toegepast op massage therapieën

 • Verschillende massage technieken: Verken een scala aan massage technieken, waaronder Abhyanga (lichaamsmassage met warme olie), Pinda Sweda (kruidenstempel massage), Shirodhara (oliestroom massage), en meer.

 • Anatomie en fysiologie: Ontwikkel een goed begrip van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, met een focus op de Ayurvedische perspectieven.

 • Praktijkervaring: Doe hands-on ervaring op onder begeleiding van ervaren docenten, zodat je vertrouwen kunt opbouwen en je vaardigheden kunt verfijnen.

 • Klantgerichte benadering: Leer hoe je individuele behoeften kunt identificeren en aanpassen aan de unieke constitutie en gezondheidsdoelen van je cliënten.

 • Ondernemerschap: Verwerf kennis over het opzetten en beheren van je eigen Ayurveda massage praktijk.

 • Expertise: Al onze massage opleidingen worden geleid door ervaren docenten met expertise op het gebied van ayurveda en andere disciplines.

 • Accreditatie: Onze massage opleidingen zijn geaccrediteerd en erkend door de Belgische Beroepsvereniging voor Therapeuten en Coaches (BBTC).

Waarom Kiezen voor een Ayurveda Massage Opleiding in Limburg?

Limburg, met zijn rijke natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer, biedt de ideale omgeving voor onze lesdagen. Logeer tijdens de lesweekends in een gezellige B&B in de buurt en haal zuurstof op in de natuurgebieden 'De Maten' en 'De Teut'. Ook het historische Bokrijk met zijn omliggende bossen ligt op een boogscheut van de leslocatie. Kom je met het openbaar vervoer, dan stap je af in Genk Station en reis je verder tot de bushalte (Zwartberg G. Lambertlaan) om de hoek.

Toekomstperspectieven na de Opleiding Massage

Na het afronden van je Ayurveda Massage Opleiding, sta je voor een wereld van mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om te werken in een wellness- of gezondheidscentrum, een saunacomplex of spa, of je eigen praktijk opzetten. Onze opleiding biedt een antwoord op de groeiende vraag naar holistische geneeskunde en wellness diensten.

Na het beëindigen van je opleiding:

 • kan je je vestigen als Ayurvedisch Welzijns-Masseur of Ayurvedisch Helend Masseur 

 • kan je vanuit een holistisch visie werken met lichaam én geest, onlosmakend met elkaar verbonden voor een gelukkig en gezond leven

 • kan je verschillende ayurvedische massages aanbieden zoals abhyanga, shirodhara, stempelmassage, marmamassage of drukpuntmassage, zwangerschapsmassage, ...

 • sta je zelf bewuster in het leven

 • heb je zelf invloed op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid

 • kan je een praktijk uitbouwen conform aan de geldende wetgeving en deontologie

Schrijf je Nu In voor een Ayurvedisch Massage Opleiding

Klaar om de eerste stap te zetten in de opwindende wereld van Ayurvedische massage therapie? Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur of Ayurvedisch Helend Masseur en begin je reis naar holistisch welzijn en professioneel succes.

 • Deze opleiding biedt het allemaal: massage, lichaamswerk, coaching, zelfkennis, energetisch werk, ... Er is geen voorkennis vereist. Doorheen de opleiding groeit je kennis, maar ook je zelfvertrouwen. Want deze opleiding geeft je naast de theorie ook een flinke portie praktijk. 

 • We geloven in een hands-on approach en dat betekent dat je de theorie het beste leer door deze om te zetten in de praktijk. Tijdens elke lesdag wordt er voldoende tijd besteed aan het leren van de massage-technieken en het oefenen van de massage-flow.

 • Door de praktijkervaring tijdens de lessen, de opgelegde massage-uren en de bijkomende massage-oefendagen zul je de technieken steeds beter beheersen.

 • Bovendien staan de docenten zelf in de praktijk en vullen ze het cursusmateriaal aan met tal van (eigen) praktijkvoorbeelden en handige tips & tricks.

Praktisch

Je volgt eerst de jaaropleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur, nadien krijg je de mogelijkheid om in te schrijven voor de vervolgopleiding Ayurvedisch Helend Masseur.

Onze ayurvedische massage opleiding gaat door op onze leslocatie in Genk, Limburg. In kleine groepen van maximaal 12 cursisten volg je de modules op zaterdag en zondag van 9u30 tot 17u30, één weekend per maand. Je kunt de opleiding afronden per jaar of per module, zodat je het tempo kunt aanpassen aan je persoonlijke situatie. Wil je je kennis verbreden? We bieden ook bijscholingen aan over anatomie & fysiologie, coaching, ondernemerschap en meer. Ontdek ons bijscholingsaanbod hier.

Investering

 • 1905€ (vroegboekkorting) voor de volledige jaaropleiding tot Ayurvedisch Welzijns-Masseur indien je inschrijft en betaalt vóór 31/07/2024

 • 2005€ indien je inschrijft en betaalt na 31/07/2024

 • spreiding van de jaarbijdrage in 4 delen = +5% (voorschot van 500€ + 3x betaling)

 • maandelijkse spreiding van de jaarbijdrage (9 delen) = +10% (voorschot van 500€ + 8x maandelijkse betalingen)​

 

Inclusief

 • Overzichtelijk uitgeschreven cursus

 • Didactisch materiaal

 • Water en thee beschikbaar doorheen de dag

bottom of page