top of page

Marma Massage Opleiding

Welkom in onze School voor Ayurveda cursussen & beroepsopleidingen,

gebaseerd op het onderricht van Shri Harish Johari.

Ben je geïnteresseerd door massage en lichaamswerk? Volg onze erkende Massage Opleidingen tot

Ayurvedisch Helend Masseur en leer de technieken van de Marma- of drukpuntenmassage.

Meld je hier aan voor ons online infomoment (Zoom) op woensdag 31 juli '24 om 20u.

Maak kennis met de docent, bekijk de lesinhoud en vuur al je vragen af! Tot dan!

Meld je aan via ayurvedaopleiding@gmail.com of 0486/14.17.40 (WhatsApp)

De Diepgaande Helende Kracht van de Ayurvedische Marma Massage

Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskunde, biedt een scala aan holistische benaderingen voor het bevorderen van gezondheid en welzijn, waaronder de bekende Marma- of drukpuntenmassage. 

Wat is Marma Massage?

Wat is Marma Punten?

Voordelen van Marma Massage

Hoe kan ik een Marma Massage ervaren?

Mogelijke bijwerkingen

Opleidingmodule Marma Massage & Ayurvedisch Helend Masseur

Opportuniteiten

Praktijkgericht

Professioneel

Ervaren docenten

De Ayurvedische Marma massage is een eeuwenoude therapeutische techniek die diepgaande helende effecten biedt voor zowel het lichaam als de geest. Deze unieke vorm van massage richt zich op de marma punten, vitale energiecentra in het lichaam, om een gevoel van balans, ontspanning en welzijn te bevorderen. In deze uitgebreide gids zullen we alles ontdekken wat je moet weten over de Ayurvedische Marma massage, van de oorsprong en voordelen tot de procedure en mogelijke bijwerkingen.

Marma punten zijn subtiele energiecentra in het lichaam die overeenkomen met belangrijke anatomische structuren, zoals gewrichten, zenuwen, bloedvaten en organen. Volgens de Ayurvedische traditie zijn er in totaal 107 marma punten in het lichaam, elk met zijn eigen unieke functie en energetische eigenschappen. Deze punten worden beschouwd als de toegangspoorten tot de vitale levenskracht, bekend als prana, en spelen een essentiële rol in het behoud van gezondheid en welzijn.

De Ayurvedische Marma massage biedt een breed scala aan voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Energetische Balans: Door de marma punten te stimuleren, kan de Marma massage helpen om de vitale levenskracht in het lichaam in balans te brengen, waardoor een gevoel van harmonie en welzijn wordt bevorderd.

  • Stressverlichting: De diepe ontspanning die wordt ervaren tijdens een Marma massage kan helpen om stress en spanning te verminderen, waardoor de geest tot rust komt en een gevoel van kalmte wordt bevorderd.

  • Verbeterde Circulatie: Door de bloedcirculatie te verbeteren en energieblokkades op te heffen, kan de Marma massage helpen om de algehele gezondheid van het lichaam te bevorderen en het natuurlijke genezingsproces te ondersteunen.

  • Pijnverlichting: De massage van specifieke marma punten kan helpen om pijn en ongemak in het lichaam te verminderen, waardoor een gevoel van verlichting en comfort wordt bevorderd.

Tijdens een Marma massage wordt de cliënt op een comfortabele tafel geplaatst, waarbij de therapeut specifieke marma punten in het lichaam identificeert en zachtjes masseert met behulp van verschillende technieken, zoals druk, wrijving en vibratie. De massage kan worden uitgevoerd met behulp van warme oliën of kruidenpreparaten om de helende effecten te verbeteren en de ervaring te verrijken.

Hoewel de Marma massage over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Dit kan onder meer tijdelijke roodheid of gevoeligheid op de behandelde gebieden zijn, evenals een lichte vermoeidheid of slaperigheid na de massage. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard.

Heb je interesse om zelf Marma massage aan te bieden? Dan kan dat via onze  marma massage opleiding. Deze maakt deel uit van ons aanbod ayurvedische massage opleiding - jaaropleiding Ayurvedisch Helend Masseur.

De module Marma massage opleiding loopt over 3 lesweekends. Nadien kan je je kennis en technieken verder verdiepen en professionaliseren met de vervolgopleidingen rond Marma massage, Basti, Udvartan, .... Samen vormen deze de jaaropleiding tot Ayurvedisch Helend Masseur.

 

 

  • Deze opleiding biedt het allemaal: massage, lichaamswerk, coaching, zelfkennis, energetisch werk, ... Er is geen voorkennis vereist. Doorheen de opleiding groeit je kennis, maar ook je zelfvertrouwen. Want deze opleiding geeft je naast de theorie ook een flinke portie praktijk. 

  • We geloven in een hands-on approach en dat betekent dat je de theorie het beste leer door deze om te zetten in de praktijk. Tijdens elke lesdag wordt er voldoende tijd besteed aan het leren van de massage-technieken en het oefenen van de massage-flow.

  • Door de praktijkervaring tijdens de lessen, de opgelegde massage-uren en de bijkomende massage-oefendagen zul je de technieken steeds beter beheersen.

  • Bovendien staan de docenten zelf in de praktijk en vullen ze het cursusmateriaal aan met tal van (eigen) praktijkvoorbeelden en handige tips & tricks.

bottom of page