top of page
  • Foto van schrijverAnneke Vander Steene

Maak kennis met onze docenten - Anneke Vander Steene

Sinds de oprichting van de vzw in 2019 - Yoga and Ayurveda Health Limburg (YAH Limburg) - staat Anneke Vander Steene aan het roer ervan en is zij hoofddocent van de jaaropleiding tot Ayur-Life Coach (voor het vierde jaar nu al).


Haar liefde voor ayurveda en yoga is ontstaan in Kerala, India, de bakermat van ayurveda. Na een periode van vijf maanden in India is ze op zoek gegaan naar een degelijke opleiding tot Ayurvedisch Practitioner en die vond ze bij John Marchand en zijn school (YAH vzw) in Dilbeek (Vlaams-Brabant). Na het voltooien van deze vierjarige opleiding is ze verder gegaan met een vierjarige opleiding tot yogadocent bij Yoga Vedanta Aalst.


In 2015 is ze van Vlaams-Brabant (Lennik) naar Genk verhuisd, waar ze nu reeds 8 jaar woont. Ze is via een ondernemerstraject gestart met haar eigen zaakje rond ayurveda en yoga en enkele jaren later volgde de vzw met het aanbieden van de jaaropleiding tot Ayur-Life Coach. Ondertussen is de school toe aan uitbreiding en zal het nieuwe lesaanbod vanaf september 2024 geleidelijk aan uitgerold worden.


Naast lesgeven is Anneke dus ook zaakvoerder van Ayuryoga Center, waar je terecht kan voor ayurvedische consulten, voedingsadvies, ayurvedische massages, coaching, ademhaling, innerlijk kind werk en hatha yoga. Het Ayuryoga Center is gelegen in Genk, op dezelfde locatie als waar het lesaanbod rond ayurveda en persoonlijke groei doorgaat (www.ayuryogacenter.be)


Op persoonlijk vlak is Anneke ook mama van een geweldige tienerdochter, Noor en woont ze samen met haar kat en hond en af en toe haar lief en diens zoontje. Ze houdt van eten, informatieve boeken lezen en nieuwe cursussen uitschrijven, reizen en de wereld ontdekken, moestuinieren en ochtendwandelingen in de bossen met de hond.


Ze is sociaal ingesteld, maar is toch eerder introvert en houdt ervan om alleen te zijn. Ze spreekt het liefst één-op-één af en zoek dan de diepgang in de verbinding. Grote groepen en drukke feestjes of bijeenkomsten zijn niet aan haar besteed. Ze is rustig, kan goed luisteren, heeft een open houding naar de wereld toe en houdt ervan anderen spiegels voor te houden. Maar ze kan ook heel enthousiast en soms impulsief zijn. Anderen noemen haar recht voor de raap, vriendelijk, soms wat eigenwijs.


Binnen de school is ze verantwoordelijk voor de jaaropleiding tot Ayur-Life Coach en Ayurvedisch Consultent, administratie en boekhouding, inschrijvingen, mailtjes, website, social media, ....


In een vorig leven studeerde ze af als criminologe, heeft ze als onderzoeker gewerkt voor de VUB en UG, was ze tienerwerker binnen een Brusselse vzw en als laatste job in loondienst trajectbegeleider bij Buurtsport Brussel.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page