top of page
  • Foto van schrijverAnneke Vander Steene

Maak kennis met ons docententeam Ayurveda - Aagje Baens

In 2011 maakte Aagje kennis met Ayurveda via haar yoga docent en was er dadelijk door gefascineerd. De filosofie en principes voelden zo logisch dat ze het ene “aha” moment na

het andere ervaarde. Op dat moment was Ayurveda nog helemaal niet bekend in België en het leek haar meer opportuun om de meer Westerse natuurgeneeskunde te gaan studeren.


Ondanks de waardevolle kennis die ze daar opdeed, bleef ze kampen met een aantal fysieke aandoeningen waarop ze besloot terug te gaan naar India. Op enkele weken was ze compleet verlost van alle klachten. Dit was de doorslag om toch haar hart dat bij Ayurveda en Yoga, lag te volgen. Ze trok opnieuw naar India om een aantal cursussen te volgen in massage therapie, koken en yoga.


Na enkele jaren als Ayurvedisch massage therapeut te werken, besloot ze om een 4-jarige bachelor opleiding te doen tot Ayurvedisch practitioner aan de Ayurveda Academy te Amsterdam. Ze heeft naast Ayurveda ook verschillende andere opleidingen en verdiepingen gedaan op gebied van lichaams- en energetisch werk. Haar passie blijft vooral bij massage, lichaamswerk en voeding liggen. Sinds kort heeft ze ook ontdekt dat ze heel graag haar kennis en ervaring deelt.


Aagje heeft een praktijk voor Ayurveda in Kortessem waar ze massage, therapie en advies geeft. Ze geeft op geregelde basis workshops en lezingen rond verschillende Ayurvedische thema’s. Daarnaast heeft ze een klein catering bedrijf met biologische, seizoensgebonden vegetarische gerechten, bereid volgens de Ayurvedische principes.


Op persoonlijk vlak gaan Aagje’s interesses en bezigheden alle kanten uit. In een “vorig leven” heeft ze op verschillende plekken in België en Frankrijk gewoond, psychologie gestudeerd, rond de wereld gereisd, in de horeca gestaan, dive master geweest en een reisbureau gehad. Ze koopt meer boeken rond persoonlijke groei dan ze ooit kan lezen, houdt van wandelen (ze deed 2x de Camino de Santiago) en is geboeid door permacultuur en zelfvoorzienend wonen.

Aagje is een levensgenieter, een eeuwige student en nogal eigenwijs. Ze houdt van kennis, maar is geen academicus. Ze neemt graag de meer praktische opleidingen rond massage en koken voor haar rekening.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page